Saturday, May 30, 2009

мъдитация*

*термин, въведен от неизвестен автор с дълга бяла брада, използван за дефинирането на продължително състояние на концентриране върху невъзможността за изпълнение на една от основните човешки функции (по-късно популяризиран от галерия "Пишонка" като основна ос, около която се завъртат концептуалните търсения на кураторите)



Тези дни всичко е много бавно. И не свършва- то не че има в какво да свърши, но това е друга тема (напомням си - някога да разкажа за нихилистичните си теории за съдбата на компанията и как някой ден просто всички ще се успокоим с една приятелска оргия. алелуя). Лятото не започва така, както трябваше. Компанията (а.к.а. динозаврите - секънд хенд прякор, завещан ни от арт хора с шалове) се чеше по ... нали, и гледа тъпо. или пияно. гледа тъпо и пияно и крещи в 5 сутринта (аз и скашо, пияни french alike, правим паркур по ръба на тротоарите; аз скашо и момчи, пияни gypsi like, правим брейк в хола на рандом вила в чепръчене). всички вадят торбите с неподозираните сдухове, а като се изпразни торбичката я пълнят с мента и безплатни шотове, изкрънкани от някой по-заможен. всичко това отбелязано с вопли и животински вой, в търсене на женската, мъжката, задната, мисионерската и други безценни оръжия в края на май.
притесняващо често ръката ми се озовава върху нечии приятелски гъз.
вчера получих отривисто предложение от скашо да ме хване за...

нищо друго не остава освен да продължим мъдитацията и да си побаем на конуса за внезапни и неочаквани обрати.

9 comments:

irrelevan said...

В петък стана дума и за топковеене или топкоклатене, не помня точно.
Мисля, че е подготвително упражнение преди човек да премине към същинската мъдитация.

Екатерин Евстратиев said...

то това твойто не е теория, а мръснишко желание..
а какво предложение си получавала? какво хващане? от моя страна никакво, от твоя може би, но в крайна сметка може и handsfree, аз не съм поставял някакви изисквания освен края на света.
иначе ми напомни, че май дължа някви пари на данчо за шотове...

qb said...

пита ме за ЦИ, сашо, не съм стигнала до там че да си измислям:D не пречи да стигна обаче
иначе - иване, мислех си че "мъдя" е по-скоро предшественика на мъдитацията, шот нали между мътя и мъдря ама в онази област

irrelevan said...

Е, да, ама мъдитацията пак е в сферата на мъдята, не при мъдростта. Вярно, че в мъдрост, също има "мъд", но има и още нещо. Така че ми се струва по-точно, че мъдя или мъдене е като толпоклатене/топковеене. Нещо като предпоставка. Първо се учиш да ги клатиш, после това обхваща цялото ти съзнание и тогава целият си мъдя. Тогава мъдитираш истински, щото няма разлика между мъдитиращия и мъдята. Но тогава далеч още не пребиваваш в мъдростта, която мисля, че изисква друга езотерична практика и степен, за която все още нямаме познание, а може и да няма думи за нея?

Vikotelo said...

Foook!Отново ново течение...
Радвам се, че нещата все пак придобиват посока и се размърдват отново...
В петък след бруталния строеж в който за малко да се падхлъзна и да стъпя на криво и вашия среднощен ентусиазъм как отивате да правите тройка, приятелска де, приятелска...изписах гърба на фактура от метро с всички хитове от онази вечер. та дам.вече мога да ги споделя с вас, дали? ако успея да прочета пиянските излияния де....

Концептуален въпрос- Аз мога ли да мъдитирам? Или да мъдя? Или поне може ли да ми увиете два броя пресни за в къщи?

Концептуален въпрос 2- Да вземем Сталктрир да ни помага?Дееем добър е!

qb said...

ai stalk tir е добре дошъл за помощ всякаква, стига някой да му спира наркотиците от време на време, профилакстично

irrelevan said...

Хубав въпрос, драга. Струва ми се, че няма проблем с мъдитацията при жените. Вярно, понятието е взето от наименованието на мъжките полови органи, но не напразно съществува сред женската популация изразът "дреме ми на т'ва дето го нямам". А напоследък някои жени дори казват "курамиянко"!
Как може да бъде това? Или е погрешно изказване, или човек всъщност може да има това, което го няма. Смятам, че тук е изразено неявно и несъзнателно схващането, че ние всъщност не сме само еднополови същества. Щом има проявено, има и непроявено. Т.е. дефакто и двата пола са съединени във всеки един човек. Така, мъдитацията дори може да се окаже по-добра техника именно за женската част от човечеството, доколкото помага да се разкрие неявното, мъжкото, мъдята и да бъде култивирано. Това създава хармонични и силни личности! Съответно как се борави с неналични мъдя? Ами, чрез вузиализация! Представете си, че са там и ги разклатете! За мъжете това може да бъде упражнение за култивиране на вече наличното и неговото усъвършенстване, като в крайна сметка, то би преминало към своята "противоположност" и така целта също би била постигната. Надявам се, съм бил достатъчно изчерпателен по въпросите за мъдитацията и безкрайните възможности, които тази изключително ценна практика разкрива пред всеки един от нас. Ако имате въпроси, нужда от консултации или лични срещи и занимания... разбира се, съм насреща.

С уважение и любов,
ваш приятел и мъдитатор,

Сталактир

qb said...

пак повтарям, жизнено важно е намаляването на наркотиците които приема сталактира, или поне временното им заместване от мътядонова програма или поне морковена диета, или бананена, ако ще се придържаме към естетиката на фалуса.
колкото до наличието или отсъствието на мъдя, бих споменала че както всичко друго на този свят, и това опира до главата. а.к.а. всичко е в главата ти, а.к.а. мъдята са ти в главата.

irrelevan said...

една салата от краставици и ре-пички